Kynárny. Těsto vykyne co možná nejrychleji.

Kynárny. Těsto vykyne co možná nejrychleji. post thumbnail image

Pekařské kynárny jsou hodně sofistikovaná zařízení. Jejich velikost může být v některých obrovských pekárnách i dech beroucí. Zabírají obvykle jednu velkou místnost. V malých pekárnách se s tímto moc často nesetkáme. Proto se používají pekařské kynárny malých rozměrů. Velká pekařská linka má kynárnu uzpůsobenou jako její součást. Proto je nutné, aby byla tak obrovská. Těsto do ní na jednou konci vstoupí a až vystoupí ven, musí být už nakynuté.

Jak to ale vlastně všechno funguje?

Pro kynutí těsta je nutné mít určitou teplotu. Každé těsto kyne rychleji při různé teplotě. Závisí to všechno na použitých ingrediencích a množství těsta, které je dáno na kynutí pohromadě. Kynárna nám tuto teplotu kynutí neustále udržuje a tím je zaručeno co možná nejrychlejší kynutí těsta. Pekařské kynárny jsou vlastně takové pekařské stroje, které vytváří své vlastní prostředí. To je vždy naprosto dokonalé pro co možná nejrychlejší kynutí daného těsta. Mnohdy je jich v dané pekárně více. Každé těsto chce jinou teplotu a tím pádem je nutné jej dát do jiného prostředí. Ve velkých pekařských linkách se vždy kynárna nastavuje produktu, který bude momentálně linka vyrábět. Jedna obrovská pekárna má těchto linek obvykle několik. Tak aby mohla vyrábět co možná nejvíce druhů pečiva najednou. Výrobky, které mají těsto s podobným složením se vyrábí vždy společně na jedné multi lince. Po kynutí se pak už jenom rozdělují do jednotlivých sekcí a dále zpracovávají. Díky tomu pekárna může vyrábět více produktů současně na jedné lince.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *