Plnění klobás je opravdu oblíbená zabijačková činnost. Už v dávných dobách lidé vymýšleli různé směsi mletého masa, které poté plnili do střívek a nechali vyudit anebo ohřáli nad ohněm a jedli. Klobásová směs se uzením krásně spojí do tvrdého celku a zachová si opravdu jedinečnou chuť. Máme mnoho druhů směsí na vytvoření jakéhokoli druhu klobásy. Do některých speciálních klobás na gril se přidává i všemožná zelenina nebo sýr. Pokud máme sýrovou klobásu a dáme ji na gril, sýr se v ní pěkně rozpustí a dodá klobáse jinou chuť. Navíc se ingredience pěkně oddělí a klobása je pak mnohem chutnější.
Plnění je ale základem úspěchu.
Plnění klobás se v dnešní době už neprovádí ručně, jak tomu bývalo v dávných dobách. Nyní se používají speciální plničky klobás, které nám šetří čas a námahu. Místo pravých zvířecích střívek se spíše používají střívka syntetická. To je ale spíše z důvodu toho, že na jatkách určených pro řeznictví se vcelku plýtvá. V malých řeznictvích, které využívají pouze místních nebo mnohdy jen a pouze vlastních zdrojů najdeme plničky klobás také. Také jim šetří čas. Tam si ale nemohou dovolit plýtvat a tím pádem vše dělají hodně poctivě. Navíc, pokud využijí alespoň 90% masa a ostatních částí zvířete, tak mnohem více vydělají. Ano, je to kruté řemeslo ale člověk má pořád rád maso a díky tomu má řezník neustále práci. Je mnoho lidí, kteří se toho ale vzdali. Já mezi ně ale nepatřím. Pro mě je dobrá voňavá klobáska opravdovým hitem.